sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Once you go SOM, there's no going back!

Päässä myllää melkoinen informaatio- ja tunnemyrsky. Kolme päivää Science of Motion-klinikkaa takana, onneksi on yksi päivä vielä jäljellä! Tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä on lukuisia ahaa-elämyksiä ja ideoita siitä, mihin suuntaan Willin kanssa voisi seuraavaksi kokeilla edetä. Tunnepuolella mielen valtaa liikutus ja toiveikkuus. Liikutuin melkein kyyneliin katsellessani tänään muutaman ratsukon käsittämättömän kaunista ja vaivattoman näköistä etenemistä. Tuohon haluan itsekin päästä! Ja toisaalta viime aikaisen epäilyksen ja epätoivon hetkien tilalle on noussut pieni toiveikkuus, että meilläkin on vielä mahdollisuus päästä sinne. Tai ainakin matkustaa sitä kohti, hevosten kanssa kun ei koskaan ole valmis tai perillä, ja matkan tekeminen on tärkeämpään kuin perille pääseminen. Mutta ennen kaikkea olen entistä vakuuttuneempi siitä, että tämä on se tie jota haluan kulkea.

Olen kolmen päivän aikana onnistunut täyttämään muistivihon melkein kokonaan muistinpanoilla. Tässä satunaisesti poimittuna muutama sitaatti. Ne ovat irrallaan asiayhteydestä, joten osa niistä voi vaikuttaa käsittämättömiltä. Ehkä niihin tulee selvennystä myöhemmin.

"Feel it with the hand, fix it with the body. Hands are sensors!"
 "He will figure it out, because it will be more comfortable for him. It will only take time (like everything else with men!)"
"Accept, that he will become less spectacular for a while. But if he can do spectacular wrong, he can do even better right. But not yet."
"They don't do politics, they don't do religion. They don't care. They want comfort."
"They explore, they worry. They explore, the worry. They go back and forth. Let them process."
"You literally feel what they think, because they do what they think. They don't lie."
"They look relaxed, but they work really hard. It is efficient, and effortless, but not relaxed. They fatigue, give them a break."
"They are that sensitive. We scream at them!" 
 "The first day, you feel like out of control. Two weeks later, you still feel like out of control, but you are used to that!"
 "Bend is rotation. Rotation is lift. Bend feels round."
"The rider analyze, the horse cannot (do that). The horse process, the rider cannot. It is a dialogue."
"They love to think. Give them something to think! Keep him interested!"
 "Anybody can do the movement. The thing is to prepare the horse for the athletic demand of the movement."

4 kommenttia:

  1. Olipas varmasti mielenkiintoinsta oppia! Mistä löytyy tietoa kun vastaava tapahtuma (tai muita mielenkiintoisia tällaisia viikonloppuja) saadaan taas Suomeen? En itse ole facebookissa ja tällaiset tahtoo mennä ohi kun Pohjanmaalta etelään on matkaa eikä ilmoitus tietenkään saavu kotiovelle saakka :)
    Kenen kautta nämä järjestetään? Olisi mahtavaa saada toiste samalla maavierailulla vastaava tapahtuma myös tänne Pohjanmaalle tai Pohjois-Suomeen, olkoonkin sitten vaikka arkena! :)

    VastaaPoista
  2. Joo oli todella mielenkiintoista! En tiedä onko mitään universaalia tiedotuskanavaa vastaavista tapahtumista, itse kuulin tästä ensin erään blogin kautta ja sitten Miniltä itseltään. Viidakkorumpu on siis varmaan se toimivin kanava. Mini (eli Gunilla Wahlberg) toimii Suomessa SOM "yhteyshenkilönä" (hänet on mainittu myös Cornillen kotisivuilla), joten hän on varmaan paras henkilö auttamaan asiassa. En tiedä koska herra saadaan seuraavan kerran Suomeen, mutta toivottavasti pian! Hän on käsittääkseni kuitenkin aika kiireinen, ja luennoi ympäri maailmaa. Edellisen kerran hän taisi olla Suomessa vuonna 2012. Seuraavaa visiittiä odotellessa kannattaa hyödyntää Minin tietotaitoa tästä aiheesta, ehkä saisit hänet kutsuttua pitämään teille kurssia?

    VastaaPoista
  3. Miniä kyselinkin jo Kokkolaan syksyksi :)
    Puskaradion kautta tulee aina ja takuulla parhaat vinkit, täytyy pitää silmät auki jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Mini on huippu biomekaniikka-asioissa, ja hyvin perillä Cornillen metodeista.

      Poista

Jätä terveiset tai kerro mitä mieltä sinä olet.